Diversiteit & inclusie

Women in rail at NMBS

Vandaag is 6% van de treinbestuurders bij NMBS een vrouw. Bij techniekers is dat iets meer dan 1%. Wat vinden toevallige voorbijgangers in Brussel daarvan? We maakten deze bewustwordingsvideo voor NMBS als deel van de campagne women in rail. Daarmee won NMBS trouwens een inclusiviteitsaward.

Wat was de vraag?

Maak voor ons (NMBS) een video waarmee je de bewustwording rond traditioneel man-vrouwdenken op het vlak van beroepen vergroot, zonder met de vinger te wijzen. Dit ter ondersteuning van onze campagne en om aan te tonen dat NMBS het anders wilt.  

ons antwoord

Een poll met toevallige voorbijgangers. Wie van deze vier is technieker of treinbestuurder? En waarom denk je dat? Met deze twee eenvoudige vragen stapte onze tweetalige reporter Andy af op  treinreizigers in station Brussel-Centraal. 

Video afspelen

Inclusion Award voor NMBS

Met de campagne ‘women in rail’  won NMBS de Inclusion Award op de Federal Inclusion Day 2022. 

 

Wat namen we voor onze rekening?

Video format

We bedachten een format dat het budgettair haalbaar maakte om een hele reeks video’s te maken waarbij authenticiteit centraal staat.

Intakes & scripts

Samen met Insilencio deden we vooraf intakes om kandidaten gerust te stellen en scripts voor te bereiden om draaidagen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Opname, regie en montage

Door een vaste interviewsetting te creëren, konden we meerdere interviews per dag opnemen. Samen met de GoPro-beelden zorgden we voor sfeervolle montages van video’s en teasers.