Corporate video

BASF Antwerpen is als een stad

BASF Antwerpen, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen. Maar wist je dat vooral de verbondenheid van hen de strafste productiesite in de chemie maakt? Kijk dan maar naar deze video. Eentje die eindigt met een simpele “het is hier gewoon goe”. Opgelet, je gaat hier een warm gevoel aan overhouden.

Video afspelen

Wat was de vraag?

Die was er niet. Enkel onze copywriter die in opdracht van Insilencio tijdens een visie-traject voor BASF Antwerpen de verbondenheid die hij op de site voelde in een manifesto omschreef. Ongevraagd. Waarop de CEO geëmotioneerd zei: “Laten we daar een video van maken …”

Onze uitwerking

Het manifesto lag er. En dus ook de voice-over die we door bekende Antwerpenaar Jan Van Looveren lieten inlezen. Volks, maar niet te. Daarbij draaiden we drie dagen lang prachtige beelden van een toplocatie zo groot als de stad Antwerpen. En goten die in een licht eigenzinnige montage. 

Eindeloos positieve reacties

Het gebeurt niet elke dag dat een chemiereus haar menselijke kant zo in de verf zet. De reacties van medewerkers en ex-medewerkers gingen van “topbedrijf” tot “ik mis het er nog elke dag”. Authenticiteit? Check. Impact? Dubbelcheck. De video werd ook wekenlang in Kinepolis Antwerpen vertoond.

Wat namen we voor onze rekening?

Video concept

Samen met de collega’s van Insilencio die aan de basis van het manifesto lagen.

Video script

De vertaalslag van het concept. Op basis van locatiebezoek en vele gesprekken met collega’s ter plekke.

Opname, regie en montage

Drie intensieve draaidagen waarbij we elke hoek van de gigantische site mochten verkennen.

Facts & figures

3

draaidagen

10+

locaties

4

weken bioscoop