mini-docu

Verkeersleiding voor drones

Drones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ze zorgen voor entertainment, efficiëntie en veiligheid. Maar wat is de impact van deze booming business op een veilig luchtruim? We maakten voor SkeyDrone een mini-docu over de mogelijkheden en uitdagingen van onbemande vluchten. Over U-space, ook wel de luchtverkeersleiding voor drones. Een complex verhaal, helder gebracht. Geschikt voor zowel kenners als leken.

Wat was de vraag?

SkeyDrone vroeg ons om een video te maken van een onbemande vlucht over lange afstand. Een inspectievlucht bestuurd vanuit hun operations room. Om te gebruiken op een event naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie.

ons antwoord

Laat ons er meteen een mini-docu van maken! Een sterk verhaal dat je ook online kan inzetten. Over thought leaders en pioniers in een complexe materie. Met een mix van real-life beelden en experten aan het woord.

Video afspelen

impact

Een video die aan een breed publiek toont hoe ons land een trekkersrol speelt in de evolutie van drones.

Wat namen we voor onze rekening?

Video format & script

We bedachten een format om het toch wel complexe verhaal helder over te brengen. Zowel voor kenners als leken.

Opname & regie

Dankzij een goede voorbereiding, interviews uit verschillende standpunten en opnames op meerdere locaties, brachten we een volledige verhaal helder in beeld.

(Inhoudelijke) montage

Vanuit de verschillende interviews stelden we een duidelijke verhaallijn samen, die aan de hand van de juiste begeleidende beelden tot een heldere video gemonteerd werd.